• Klauzula informacyjna RODO



    Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (dalej „RODO”) informujemy, że:

    1. Administratorem danych osobowych podanych przez Państwa jest Chrześcijańskie Stowarzyszenie Edukacyjne (CHSE) z siedzibą w Zielonej Górze, przy ul. Lilii Wenedy 8, 65-342 Zielona Góra, zarejestrowane w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000254079.

    2. W sprawach związanych z ochroną danych możecie Państwo skontaktować się z Administartorem danych pod adresem e-mail: biuro@salomon.edu.pl lub pod numerem telefonu 68 320 77 77, a także pisemnie na adres Niepubliczne Przedszkole SALOMONek ul. Rydza Śmigłego 1, 65-610 Zielona Góra z dopiskiem „ochrona danych osobowych”.

    3. Cele przetwarzania oraz podstawa prawna przetwarzania

    Dane osobowe dziecka i rodziców/opiekunów będą przetwarzane w celach rekrutacji i udziału w projekcie: „Przedszkole na równy start – Niepubliczne Przedszkole Salomon-ek – utworzenie nowych miejsc wychowania przedszkolnego, w tym dostosowanych do potrzeb dzieci z niepełnosprawnościami” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Lubuskie 2020

    Będziemy przetwarzać Państwa dane w celu:

    1. przetwarzanie jest niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy i wykonania umowy (art. 6 ust 1 lit b RODO),

    2. przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego (art. 6 ust 1 lit c RODO) zgodnie z Ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty oraz aktami wykonawczymi i Ustawą z dnia 14 grudnia 2016r. Prawo oświatowe wraz z aktami wykonawczymi, w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych,

    3. przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego (art. 6 ust 1 lit c RODO) zgodnie z Ustawą o rachunkowości i innych dotyczących podatków,

    4. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora (art. 6 ust 1 lit f RODO) – dochodzenie roszczeń i obrona przed roszczeniami.

    1. Państwa dane będziemy udostępniać:

    1. odbiorcami Państwa danych osobowych będą podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,

    2. administrator będzie przekazywał Państwa dane zaufanym odbiorcom takim jak: dostawca usług IT, hosting poczty, usługi księgowe, pocztowe i firm kurierskich, które świadczą usługi dla administratora.

    1. Państwa dane przechowywane będą przez nas:
      Dane osobowe przechowywane będą w czasie zgodnym z przepisami prawa.

    2. Informacja o dobrowolności podania danych

    Podanie danych osobowych jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa.

    1. W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych macie Państwo prawo do:

    1. uzyskania dostępu do swoich danych;

    2. żądania niezwłocznego sprostowania swoich danych, które są nieprawidłowe i ich uzupełnienia jeżeli są one niekompletne;

    3. żądania usunięcia swoich danych osobowych (jeżeli udzielimy odmowy usunięcia to będzie to wynikać z przepisów prawa, które są nadrzędne wobec Państwa interesów, praw i wolności);

    4. żądania ograniczenia przetwarzania w określonych przypadkach;

    5. powiadomienia przez administratora każdego odbiorcę, któremu ujawnił Państwa dane o zmianach dokonanych przez Państwa w danych osobowych (sprostowanie, usuniecie, ograniczenie);

    6. żądania wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych (jeżeli udzielimy odmowy to będzie to wynikać z prawnie uzasadnionych podstaw które są nadrzędne wobec Państwa interesów, praw i wolności);

    7. żądania przenoszenia danych (jeżeli udzielimy odmowy to będzie to wynikać z wynikać z przepisów prawa, które są nadrzędne wobec Państwa interesów, praw i wolności);

    8. wniesienia skargi na przetwarzanie Państwa danych osobowych do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

     

    Dokument ten można pobrać w formacie PDF

    KLAUZULA INFORMACYJNA



  • Niepubliczne Przedszkole „Salomonek” mieści się w budynku


    Chrześcijańskiej Szkoły Podstawowej SALOMON
    ul. Rydza-Śmigłego 1 w Zielonej Górze, pokój 207 (II piętro).

    kom. +48 539 689 204
    e-mail: przedszkole@salomonek.edu.pl


    Lista dokumentów

    1. Ankieta dla rodziców dzieci-kandydatów
    2. Dane kandydata
    3. Niezbędne oświadczenia

    Bardzo ważne!
    Prosimy o zapoznanie się z tym jak zbieramy i przetwarzamy uzyskane od Państwa dane osobowe

    4. Klauzula informacyjna RODO