Obiady



  • Wpłaty za obiady dla uczniów ChSP „Salomon” za grudzień 2017r. będą przyjmowane w sekretariacie Szkoły w dniach 27–29 listopada, w godz. od 7.45. do 15.15.
  • Nieopłacenie posiłków w terminie jest jednoznaczne z niekorzystaniem przez dziecko z posiłków w danym miesiącu. Koszt obiadu jest liczony od 1 do 21 listopada 2017r.

 

W przypadku, gdy dziecko korzysta z diety prosimy o przygotowanie informacji pisemnej zawierającej imię i nazwisko dziecka, rodzaj diety oraz ewentualny spis produktów na które dziecko jest uczulone i które powinny być wyeliminowane z posiłków.

 

  • obiady dwudaniowe

    Cena jednego obiadu wynosi 7,50pln

    2dania

    Cena podana za 15 dni


    112,50/ m-c
  • tylko drugie dania

    Cena jednego obiadu wynosi 5,50pln

    drugie

    Cena podana za 15 dni


    82,50/ m-c
  • tylko zupy

    Cena jednego obiadu wynosi 2,00pln

    zupaz

    Cena podana za 15 dni


    30,00/ m-c

ODPISY ZA OBIAD

Istnieje możliwość odpisu za obiady Informację tę należy przekazać do sekretariatu szkoły do godz. 14.00.

tel. 68 320 77 77

Odpis dokonywany jest od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.



W tym roku szkolnym Dyrekcja szkoły wybrała ofertę gastronomiczną firmy

KAROLLA Z SIEDZIBĄ PRZY UL. ZAWADZKIEGO 69/5 W ZIELONEJ GÓRZE

Posiłki są przygotowywane z dużą starannością i dbałością o estetykę pożywienia. Szeroki wybór menu dla dzieci, które objęte są różnymi dietami, które przestrzegane będą indywidualnie. Są to diety: bezbiałkowe, bezglutenowe, bezmleczne. Firma przestrzega wszelkich zasad dotyczących norm żywieniowych.

Domeną firmy jest przygotowywanie posiłków w piecu konwencyjno-parowym, aby uniknąć zbędnego używania olei roślinnych do smażenia, a warzyw nie gotować w wodzie tylko parować na parze. Firma posiada pojemniki do przewozu żywności oraz samochody przystosowane do tych celów i odebrane przez Sanitarną Stacje Epidemiologiczną w Zielonej Górze.

W trosce o dobro Państwa dzieci pragniemy zaproponować, do wyboru, obiady składające się z dwóch dań, samego drugiego dania albo samej zupy.

Obiady są sporządzane:

  • ze świeżych produktów, owoców i warzyw z zachowaniem sezonowości,
  • z produktów o bardzo dobrej jakości opieczętowane certyfikatem,
  • zgodne z wymogami GMP, GHP, HACCP,
  • są lekkostrawne, zdrowe i pełnowartościowe,
  • zestawione zgodnie z zasadami zdrowego żywienia,
  • do produkcji potraw nie wykorzystujemy koncentratów, konserwantów, ostrych przypraw oraz tłuszczy nasyconych (typu smalec, margaryna).
  • według wyselekcjonowanych technik tak, aby posiłki jak najmniej traciły wartości odżywczych są nimi: gotowanie, pieczenie, od czasu do czasu smażenie na olejach roślinnych,

Ponadto:

  • na stołówkę dzieci uczęszczają wraz z nauczycielem (nie wychodząc na zewnątrz budynku) o godz. 12.35
  • jadłospis jest układany na tydzień zgodnie z upodobaniami kulinarnymi młodzieży,
  • stołówka jest duża, przestronna, jasna i czysta,
  • bezpieczeństwo na stołówce jest zapewnione poprzez dyżurujących nauczycieli,
  • dzieci uczą się samodzielności i zaradności oraz mają większy apetyt w towarzystwie koleżanek i kolegów,
  • porcje obiadowe odpowiadają normom żywieniowym dla poszczególnych grup wiekowych,
  • w okresie postów serwujemy dania bezmięsne